sevdam bir inci

Dolu dolu gözlerimde parladın inci tanem Sevdan bir kor yüreğimde hep yandı inci tanem
Şu yaralı gönlümün dermanıdır sözlerin Dermanısın vuslata hasret olan güllerin
Sevdasısın bugünlerin,yarınların,dünlerin İsmini bu deli gönlüm hep andı inci tanem Sevdanla bu yüreğim hep yandı inci tanem

Hicran ateşiyle hep yansam da için için Şikayetçi değilim çekerim senin için
Nedeni yok bu sevdanın sorulmaz ki ne için Ezelden yazıldı gönlümüze bu sevdan inci tanem

Dolu dolu gözlerimde parladın inci tanem Sevdan bir kor yüreğimde hep yandı inci tanem

28 Nisan 2010 Çarşamba

Keşke Müslüman Olsaydık ....


الَرَ تِلْكَ آيَاتُ الْكِتَابِ وَقُرْآنٍ مُّبِينٍ
رُّبَمَا يَوَدُّ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَوْ كَانُواْ مُسْلِمِينَ *ذَرْهُمْ يَأْكُلُواْ وَيَتَمَتَّعُواْوَيُلْهِهِمُ الأَمَلُ فَسَوْفَ يَعْلَمُونَ
Elif, Lâm, Râ, Bunlar, kitabın O apaçık olan Kur'an'ın ayetleridir.
Gün gelecek, kâfirler «keşke Müslüman olsaydık» diyeceklerdir.
Bırak onları yesinler, dünya nimetlerinden yararlansınlar ve ihtirasları ile oyalansınlar, ilerde gerçeği öğreneceklerdir. Hicr 1-2-3



Müslümanlar

Allah insanı yaratmış ve ona sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluk yeryüzünde Allah’ı ve onun hakkını unutturmaya çalışan şeytana ve onun yandaşlarına karşı verilen mücadele olarak özetlenebilir. 

Şeytan Allah’ı unutturduğu insanlara; ya yemeği, içmeyi, eğlenmeyi, kısacası tüketerek gününü gün etmeyi bir amaç olarak göstermiş veya kazanmayı menfaat elde etmeyi, sömürmeyi bir yol olarak önüne sunmuş veyahutta onları hakikati anlamaktan uzak tutacak umutlara bağlamış, onların batıl ve sapkın ümitlerini kendilerine hoş göstermiştir. 

Bundan dolayı da insanların birçoğu şeytanın yönlendirdiği karanlık gündemlerin peşinden sürüklenmektedir. Bu karanlık yollardan her biri bir diğerini yargılamakta, suçlu görmekte cedelleşmekte ve böylece toplumlar yaratılış gayelerinin gerektirdiği hakiki gündemlerine dönememektedirler. 

Bu karanlık gündemlerin zülümatı ancak Hakkın ortaya konmasıyla aydınlığa kavuşabilir. 
Hak ortaya konmadan insanlar zulüm gündemlerinin arasında sıkışıp kalırlar ve gün gelir onlar için tek seçenek kalır o da zulümlerden zulüm gardiyanlardan gardiyan beğenmek olur.

Hakkın ortaya konulmasında ise ilk ve tek görevli olanlar Müslümanlardır. 

Çünkü onlar dünyada Allah’ın hâkimiyetini ikrar etmişler ve kula kul olmayı değil, Allah’a kul olmayı tercih etmişlerdir. 
Çünkü onlar hakkı hak olarak bilirler, şeytanın ve onun insanları kandırmak için kullandığı vesveselerin farkındadırlar. 
Çünkü Allah onlara fitne kalmayıp din yalnız Allah’ın oluncaya kadar mücadele etme görevi vermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder